BentesBondegaard.dk

Lammekød økologisk

Fårebesætningen består af ca. 12 moderfår og 1 vædder af racen Gotlandske pelsfår. De får tilsammen  15-25  lam i løbet af april måned. Lammene betegnes Gotlam. De får normalt kun modermælk og græs indtil de slagtes ca. 6 måneder gamle. Kødet har en fin farve og smag, og det er forholdsvis fedtfattigt.

Fårene fodres med græs, hø, ensilage og korn alt sammen af egen avl.

De har fri adgang til græsmarker og hytte hele året.    

Hvert år slagtes 1-2 moderfår, som erstattes af et tilsvarende antal unge dyr. Af fårekødet laves meget velsmagende og fedtfattigt pålæg såsom: spegepølse, røget filét, røget kølle og frankfurter.

Skindene fra alle dyr, der slagtes, får jeg garvet og sælger dem fra min gårdbutik eller min hjemmeside.

Ulden fra de 2 årlige klipninger sælges og bliver brugt til dejlig garn eller filtsko.   

Lammene slagtes i oktober og november. De vejer normalt mellem 17 og 25 kg efter slagtning og sælges i halve og hele. Et helt lam parteres i 2 køller, ryg delt i 1 steg og koteletter, 2 bove, hals delt i koteletter, bryst f.eks. til grillen, slag og indmad.

Der betales kun for de udleverede kilo.

Pris: inklusiv moms, slagtning, dyrlægekontrol og partering: 80 kr./kg for et helt lam og 85 kr./kg for et halv lam. Lammene slagtes på Aidt Slagtehus ( http://www.aidtslagtehus.dk/  ) Priserne er gældende i 2019. 

Henvendelse til
Bente Jakobsen
Thorsvang
Skovsrodvej 40
8670 Låsby
Tlf: 2078 0104 
bj@bentesbondegaard.dk

Hvis du ønsker at få en mail, hver gang jeg har kød til salg, så send mig en mail og du bliver skrevet på min mailliste.

PS; af helbredsmæssige årsager kan jeg nogen gange være lidt længe om at reagerer på henvendelse.