BentesBondegaard.dk

GRISEKØD ØKOLOGISK

Næsten ufatteligt at 1-2 kg nyfødt gris bliver til 80-120 kg på ca 6 måneder.

    Grisek ød fra økologiske grise der er opdrættet under ekstra ordinære gode forhold og med meget stor dyrevelfærd.

De fødes og opvokser på friland, det vil sige, at de har  fri adgang til et stort græsareal, hvor de kan rode, lige så meget de lyster og har adgang til en hytte eller stald, hvor de kan søge ly og varme. De er ikke halekuperet, har ikke fået klippet tænder. De går hos deres mor lige til de slagtes.  De har et mudderbad, som de gerne benytter især i varmt vejr. 

De fodres med økologisk kraftfoder, samt hvad de selv kan finder af græs, rødder, insekter, orm og lignende på marken. 


De forventes klar til slagtning i oktober/november. Forventes at veje fra 75 til 100 kg efter slagtning og sælges i hele, halve og kvarte. Der betales kun for de kilo der udleveres, som er inklusiv indmad, suppe- og stegeben.
De slagtes på Aidt Slagtehus og kødet skal hentes derfra. http://www.aidtslagtehus.dk/  
 

Pris, inklusiv moms, slagtning, dyrlægekontrol og finpartering:  65  kr./kg for min. 1/1, 70  kr./kg for min. 1/2 og 75 kr./kg for 1/4.
Priserne gælder for 2021.
 
   

Henvendelse til
BentesBondegaard.dk
Bente Jakobsen
Thorsvang
Skovsrodvej 40
8670 Låsby
Tlf: 2078 0104 
bj@bentesbondegaard.dk

  Hvis du ønsker at få en mail, hver gang jeg har kød til salg, så send mig en mail og du bliver skrevet på min mailliste.

PS: Af helbredsmæssige årsager kan jeg lejlighedsvis være lidt længe om at reagere på henvendelse.

Sidste nyt april 2021

Den 20. april farede Henriette den Tredje med 19 grise, hvoraf de 16 er levende efter det første døgn. 8 hungrise og 8 hangrise.

Jeg vil forsøge at afsætte kødet fra hangrisene uden de er kastreret for bedre dyrevelfærd og fordi jeg synes, det er en ubehagelig opgave.

Det betyder at de slagtes, når de er ca 5 mdr. for at undgå kødet får ornelugt.  Det betyder, at der er lidt mindre kød, og de enkelte udskæringer er mindre en normalt. En hel forventes at veje mellem 60 og 75 kg.  Normalt slagter jeg når de er 6-7 mdr. 

Kød fra økologiske markgrise sælges

Min so der skulle fare i april blev desværre ikke drægtig, så i juni har jeg i stedet for købt 12 smågrise fra Flintholm Økogrise.

Det er grise med meget høj dyrevelfærd. Så ønsker du at det svinekød du spiser, stammer fra grise med meget gode forhold, så kan jeg garantere, at svinekød købt hos mig stammer fra grise, der har fri adgang til meget store udearealer med græs hele deres liv, fri adgang til at ligge lunt i svinehytte eller stald efter eget valg, de ikke er halekuperet og har ikke fået fjernet tænder. De kan rode lige så meget i jorden, som de lyster og de kan mudderbade, når de får det for varmt. De har ikke fået nogen form for medicin, bortset fra hangrisene der har fået smertestillende i forbindelse med kastrering.

De har, udover modermælk, fået økologisk indkøbt færdigblandet foder og hvad de ellers har kunnet finde ude på marken og i jorden, markerne de går på har ikke fået gylle af nogen art.

De forventes at have en lav fedtprocent.

Kødet sælges i hele, halve og kvarte. En halv forventes at veje mellem 40 og 50 kg.

Grisene slagtes i uge 43 og 46 og kødet skal hentes på slagtehuset om onsdagen mellem kl 14 og 17.

De slagtes på Aidt Slagtehus (http://aidtslagtehus.dk) Kødet er finparteret og hver portion består af diverse udskæringer, hakket kød, stege/kogeben og indmad. For en merbetaling på 50,-pr halve gris kan man få etiketter på kødet.

For en merbetaling på 100,- pr halve gris kan man vælge at grisen aflives hjemme på gården og derefter straks køres på slagteriet. Derved undgår grisen en del ubehag ved at blive kørt til slagtning og vente på slagteriet. DETTE TILBUD ER DESVÆRRE IKKE GÆLDENDE FOR 2019 PGA STRAMNING AF REGLER FRA EU. JEG HÅBER DER KOMMER ANDRE MULIGHEDER FOR AT PRAKTISERE DET FREMOVER.

Pris: 60 kr./kg ved køb af en hel

       65 kr./kg ved køb af en halv

       70 kr./kg ved køb af en kvart.

       50 kr/halv gris for etiketter

       100 kr/halv gris for hjemmeaflivning.

Bestilles ved henvendelse på telefon 2078 0104 eller mail.  bj@bentesbondegaard.dk

med oplysning om man ønsker en kvart, halv eller hel gris, om der ønskes etiketter, hvilken uge man vil afhente, et telefonnummer og om man ønsker hjemmeaflivning.

BentesBondegaard kan følges på http://fb.me/bentesbondegaard

SIDSTE NYT

ØKOLOGISK HAKKET GRISEKØD SÆLGES 🐷

Jeg har besluttet at slagte min 3 år gamle so, fordi den ikke er blevet drægtig.

Derfor sælger jeg økologisk hakket svinekød i portioner af fem eller ti kilo. Kødet skal afhentes på Aidt Slagtehus onsdag den 20. juni mellem kl. 14 og kl 17. 

10 kg koster 60,-/kg. og 5 kg koster 65,-/kg. Kødet vil have en fedtprocent på ca 8-10 %

Hvis der ikke er tilfredsstillende med bestillinger forbeholder jeg mig ret til at annullere tilbuddet. Ved bestilling bedes oplyst tlrnr jeg kan bruge, hvis det skulle blive nødvendigt.

Bestilles hurtigst mulig ved henvendelse på tlf 2078 0104 eller mail. bj@bentesbondegaard.dk