PLAIDSKIND 35 mm. TREDJE SORTERING

Alle skind på fotooversigten under denne tekst stammer fra lam eller får der er opdrættet i Danmark, nogle økologisk og hovedsagelig af racen Gotlandsk pelsfår.

I forbindelse med garvning er ulden på nedenstående skind klippet ned, så ulden er ca. 3,5 cm lang, skindet betegnes plaid. Information om garvemetode kan findes på http://www.tranas-skinn.se/beredningsprocessen.html og www.donniaskinn.se/beredning.

Skindene findes i mange forskellige størrelser.

Skindene er grå i mange nuancer, enkelte er hvide eller sorte.

Ulden betegnes som pelshår, den har krøller af forskellige størrelser. Krøllerne gør at ulden ikke filter så meget i forhold til uld uden krøller. Kvaliteten af pelshåret har betydning for skindets udseende og holdbarhed. Et meget flot og perfekt pelshår kendetegnes ved at det er skinnende blank, blødt som silke, at krøllerne er gode til at holde deres facon og ikke filter.

Jeg opdeler pelshåret i klasser.  
   
Klasse Select: Det fuldstændige perfekte pelshår udbredt på hele skindet.
Klasse 1: Har et meget flot pelshår på det meste af skindet.
Klasse 2: Har et flot pelshår, men også mindre områder med lidt bunduld.
Klasse 3: Har et noget uldent pelshår udbredt til det meste af eller hele skindet.
Klasse 4: Har et meget uldet pelshår udbredt til hele skindet.

Prisen fastsættes ud fra kvalitet af pelshår, skindets størrelse og eventuelle skader. Skaderne kan være hårløse områder, huller i skindet, syninger eller manglende dele. Skindene har naturlige hårløse områder ved benene. Meget små huller, små syninger og meget små hårløse områder i yderkanterne betegnes ikke som skader, hvis de ikke har betydning for skindets funktion og udseende. 
        Første sortering: Skind med et meget flot eller flot pelshår og uden betydelige skader.
Anden sortering: Skind med et noget uldent eller meget uldent pelshår og uden betydelige skader.
Tredje sortering: Skind med skader af betydning for skindets funktion og/eller udseende. Alle klasser af pelshår kan forekomme.
 

Skindene kan vaskes i maskine. Skriftlig plejeråd følger med hvert skind. Økologisk garvede skind og nogle måtteskind kan ikke vaskes, de skal renses.

Alle skind kan ses på fotooversigten herunder og i min gårdbutik. Åbent efter aftale. De kan sendes. Ved forudbetaling og køb for min. 1500 kroner sender jeg portofrit ellers med Post Danmark eller GLS. Betaling kan ske ved kontooverførsel. Hvis man fortryder sit køb tages de retur inden 14 dage.

Henvendelse til:
Bente Jakobsen
BentesBondegaard.dk

Skovsrodvej 40
8670 Låsby
Tlf; 2078 0104
bj@bentesbondegaard.dk

PS: Af helbredsmæssige årsager kan jeg lejlighedsvis være lidt længe om at reagere på henvendelse

TREDJE SORTERING

 

SKIND MED SKADER OG/ELLER MANGLER MED BETYDNING FOR SKINDETS UDSEENDE OG/ELLER FUNKTION, ALLE KLASSER AF PELSHÅR KAN FOREKOMME

 

Plaidskind nr 9101 er et let skind med et meget flot pelshår. Skindet måler 94 cm. på det længste sted og 78 cm. på det bredeste sted. Skindet har 4 syninger og en let misfarvning for neden. Det kan maskinvaskes. Det stammer fra et dansk får eller lam af racen gotlandsk pelsfår. Pris: 1000,-
Plaidskind nr 8042 med et flot og groft pelshår. Skindet måler 81 cm. på det længste sted og 88 cm. på det bredeste sted. Skindet har 5 syninger på 8, 4, 3, 2 og 2 cm. Det kan maskinvaskes. Det stammer fra et dansk får eller lam af ukendt race. Pris: 1075,-
Plaidskind nr 8039 med et flot pelshår. Skindet måler 99 cm. på det længste sted og 88 cm. på det bredeste sted. Skindet har 4 syninger, 6+7+3 i top og 8 cm i bund. Det kan maskinvaskes. Det stammer fra et dansk får eller lam af ukendt race. Pris: 950,-
Plaidskind nr. 7453 med et meget flot pelshår. Skindet måler 94 cm på det længste sted og 75 cm på det bredeste sted. Skindet har to bare områder. Det kan maskinvaskes. Det stammer fra et økologisk dansk får eller lam af racen gotlandsk pelsfår. Pris: 975,-
Plaidskind nr. 7023 med et flot pelshår. Skindet måler 93 cm på det længste sted og 77 cm på det bredeste sted. Skindet er deform. Det kan maskinvaskes. Det stammer fra et økologisk dansk får eller lam af racen gotlandsk pelsfår. Pris: 900,-
Plaidskind nr. 5380 med et noget uldent pelshår. Skindet måler 91 cm. på det længste sted og 70 cm. på det bredeste sted. Skindet kan maskinvaskes. Skindet er deform og har 2 store syninger. Skindet stammer fra et dansk får eller lam af ukendt race. Pris: 550 kr.
Plaidskind nr. 4281 med et meget uldent pelshår. Skindet måler 103 cm. på det længste sted og 69 cm. på det bredeste sted. Skindet kan maskinvaskes. Skindet er lidt misfarvet på bagsiden og har store bare områder. Skindet stammer fra et dansk får eller lam af racen Gotlandsk Pelsfår. Pris: 450 kr.

 

FOTOOVERSIGT SLUTTER HER

 

Plaid 35 mm. 1. og 2. sortering vælges i menuen til venstre.